Yrttitarha-info

Kuvalähteet
Kirjallisuuslähteet

Yrttitarha-hankkeen perusajatuksena oli koota yhteen tämänhetkinen ja menneiden aikojen tieto yrteistä ja tehdä se nimenomaan suomalaisesta näkökulmasta.

Internetissä tämä informaatio on nyt vapaasti kaikkien käytettävissä. Sivuilla kerrotaan yksityiskohtaisesti eri yrteistä, kuvin ja sanoin. Siellä on tietoa niiden rohtokäytöstä, käytöstä ravintona ja kosmetiikassa. Aloittelija saa viljelyohjeita, mutta myös yrttien ammattilainen löytää neuvoja ja uusia ideoita. Kansanperinteen sivuilta taas löytyy mm. Lönnrotin ajatuksia yrteistä.

Yrttitarha-projekti päättyi vuonna 2000.

Hankkeen hallinnoijana toimi Länsi-Pirkanmaan Koulutuskuntayhtymä ja sen ylläpitämä Ammatti-instituutti Iisakin (Sastamalan koulutuskuntayhtymässä vuodesta 2014 lähtien) Osaran maaseutuopetusyksikkö. Projektin käytännön toteutuksesta huolehti työryhmä Helena Ahonen-Raassina (idean äiti), Paula Palmgren ja Ella Hujala.

Pirkanmaan Työvoima- ja elinkeinokeskus ja Euroopan Maatalouden Ohjaus- ja Tukirahasto (EMOTR) ovat rahoittaneet projektia. Apuaan projektille ovat antaneet mm. Bertalan Galambosi, Virpi Raipala-Cormier, Ulla Lehtonen, Ursula Pelttari, Anu Ranta, Marttaliitto ja monet muut. Heille suuret kiitokset.

Hyväntahtoinen luonto pitää huolen siitä, että aina on jotain uutta oppimista.”
Leonardo da Vinci